Hundarnas hundgård

Vår hundgård är uppbyggd av aluminiumsektioner och isolerade träkojor som är fästa från utsidan. 
Varje kennel är 28 kvm stor och det bor 2 vuxna hundar i varje. Som tillägg till kennlarna där hundarna bor så har vi en rasthage som är 1.2 Ha stor där de kan socialisera med varandra, springa, gräva och träffa alla gäster vi får till White Horizon. 

Vi följer Jordbruksverkets riktlinjer för hundars vistelse utomhus i kennel

Foder

Vi ger våra hundar en kombination av torrfoder, färskfoder och ljummet vatten för att säkert veta att dom får allt dom behöver per dag. Torrdodret vi ger heter Royal Canin Endurance 4800 (32% Protein och 30% fett) Färskfodret vi get heter Pondus Orginal, en blandning som har extra högt energiinnehåll. Bägge fodrerna är såkallade helfoder, vilket betyder att det finns tillräkligt med vitaminer, mineraler och energi för att hunden ska kunna leva på bara det. Vi ger även vatten direkt i maten eftersom vi tränar dem mycket och vill försäkra oss om att dom inte blir uttorkade. 

Aktivitet

Våra draghundar bor ute året runt i hundgård med isolerade kojor. För att mentalt stimulera hundarna jobbar vi dagligen med dem! 
Aktiviteter som sker i hundgården är att leka med leksaker, oss och andra hundar. 
Vi tränar inte vanliga kommandon som sitt och ligg, det vi lär dom är kommandon såsom höger, vänster, starta, stanna osv. Detta är för att dom inte ska "tänka så mycket", dom ska springa och dra!
Den fysiska träningen som sker är såklart att dra slädar och sommarvagnar, t.ex. en fyrhjuling, men vi fokuserar också mycket på att springa lös när det ger en otroligt god grundfysik!
En draghund orkar dra två till tre gånger sin egen vikt beroende på ras och fysiska form.  

Alaskan Hysky

Alaskan Husky (AH) är en hårt arbetande draghund som även är en fantastisk flock och familjehund. 

AH är inte en godkänd ras, det betyder att utseendet för denna typ av hund varierar stort. I vår flock väger den minsta knappt 17 kg medan den strösta väger 30 kg, de är helt olika till utseende och beteende, men en sak har de gemensamt. Dom älskar att dra, oavsett väder! Man kan kalla det "en blandras med stamtavla".

AH har avlats för att få de ideala egenskaperna för en draghund, stark kropp, bra päls, god aptit,  tåliga tassar och såklart en stark vilja att dra. Genom åren har det därför korsats in lite av varje men idag så finns namn för det riktiga korsningarna, Alaskan Husky är inte längre ett samlingsnamn för draghundsmixer. Exempel på draghundsmixer som förut kallats AH eller bara Husky är Greyster och Scandinavium Hound, dessa är avlade för sprintlopp och ligger nästan alltid i topp i draghundsvärldens sprintrace. 

De Alaskan Huskys som vi har kommer från långdistanslinjer, de ska alltså klara av att dra flera dagar i sträck. Deras förfäder har varit med i kända långdistanslopp som Idiatrod, Yukon Quest, Finnmarkslöpet och Femundlöpet.